Среща с представители на Емиграционната служба на Квебек в Благоевград

Среща с представители на Емиграционната служба на Квебек се състоя в Благоевград на 10.04.2009 г. в Регионалния исторически музей на града.

Христина Мирчева

Христина Мирчева

За улеснение на бъдещите емигранти госпожа Христина Мирчева представи подробно условията за емиграция в Квебек, Канада. Госпожа Мирчева е отговорник за информацията в Емиграционната служба на Квебек във Виена. Българка по произход, самата тя е емигрант в Квебек преди 19 гадини, г-жа Мирчева познава и разбира много добре опасенията на кандидатите по отношение на емиграцията  и важността на успеха на техния проект. Прие присърце въпросите им и компетентно разясни, че да живееш в Квебек, това означва да живееш във франкофонско, демoкратично и процъфтяващо общество, което съчетава северно-американски модернизъм и европейско влияние.

Срещата уважи и съветник Фредерик Сзор, който провежда интервюто за селекция в България. Господин Сзор представи Квебек като място, предлагащо многобройни предимства: развита икономика и високо научно ниво, прекрасни професионални перспективи, разнообразни образователни и здравни услуги, сигурна среда на живот, динамична културна обстановке, пленителна природа и простор.

dscf0006Представителита на Емиграционната служба напомниха, че техен партьор е Алианс Франсез, чиито курсове  по френски език и сертификати носят допълнителни точки при селекцията на подалите искане за нов живот в Квебек.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: