ВИРТУАЛНА КЛАСНА СТАЯ ПО ПРОЕКТ „МУЛТИКУЛТУРНО ОБРАЗОВАНИЕ“, ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“

Във връзка с ПРОЕКТ „Мултикултурно образование“, Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1, Образование за възрастни на СНЦ „Алианс Франсез Благоевград“, г-жа Райка Славчева – старши учител по френски език, проведе дистанционно обучение с учениците от 9-б  клас при СУ „Св.св.Кирил и Методий“, с.Сатовча на тема: „Подай ръка! Заедно във виртуален Париж”.

Учениците имаха възможност да се разходят виртуално из Лувъра Le Louvre/, Айфеловата кула /La Tour Eiffel/ и Парижката Света Богородица /Notre Dame de Paris/.  Най напред разгледахме Лувъра – един от първите музеи със собствен сайт и освен виртуални турове, ни предложи достъп до изображения на експонати от постоянните си  и текущи изложби, както и достъп до онлайн бази данни. Видяхме Мона Лиза на Леонардо да Винчи, статуята на Венера Милоска, статуята на богинята Нике от остров Самотраки, произведения на Рембранд, Рубенс, Тициан и много други.

Посетихме Парижката Света Богородица – изключителна готическа католическа катедрала, намираща се в източната половина на остров Сите, разположен на река Сена. Смята се, че тя е един от най-изящните примери за френска готическа архитектура в света.

След което се отправихме към Айфеловата кула – една  удивителна конструкция, с която парижани повече от век се гордеят. Създадена от френския инженер Густав Айфел като входна арка на Световното изложение в Париж през 1889 г. и оттогава насетне тя привлича милиони туристи. Творението на Айфел е още по-красиво, когато заблести с цялото си ослепително сияние над нощен Париж.

Благодарение на екипи на „Гугъл“ и компанията, която я стопанисва, видяхме  снимки с висока резолюция от построяването на Айфеловата кула, тържественото й откриване и първите посетители на монумента. Чухме аудиозапис на гласа на Густав Айфел.

С направената  виртуалната разходка, разгледахме богати колекции от картини, рисунки, скулптури, имахме възможност да се запознаем с историята, културата и цивилизацията на Париж.

 

БЛАГОДАРЯ ВИ!

Информацията е предоставена от г-жа Райка Славчева – старши учител по френски език и Координатор на Проекта.

 

Вашият коментар